Sütlü tatlı yemek isteyip de hafif, bir o kadar da pratik bir şeyler arayanlara, oldukça leziz bir elmalı sup tarifi geliyor.
Malzemeler:
- 2-3 elma (Orjinal tarifte 1 elma kullanılmış.)
- 1 litre süt
- 6-7 çorba kaşığı kepek unu
- 1 paket vanilya
- 3/4 çay bardağı tozşeker (Orjinal tarifte 1 çay bardağı toz şeker kullanılmış.)
- 1 çay kaşığı toz tarçın
Yapılışı:
Sütü derin bir tencereye alıp kepek ununu, şekeri ve vanilyayı ekleyin. Kısık ateşte devamlı karıştırarak topaklanmasını engellleyin. Bu karıştırma işlemi için mümkünse bir el blenderı kullanın. Sup yeterince koyulaştığında tencereyi ocaktan alın, kaselere paylaştırın. Soğuması için buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Bu arada, elmaları soyun, bir tencereye dizin, üzerini çok az geçecek kadar su ekleyin. Tarçını da ekleyin, ama elmaların çok kararmasını, tarçının acımasını istemiyorsanız, tarçını elmaların pişmesine yakın ekleyin veya çubuk tarçın kullanın. Dilerseniz, daha fazla veya daha az elma kullanabilir, elmalara şeker ekleyebilirsiniz.
Servis ederken, supların üzerine arzu edilen miktarda elma koyun. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder